Groningen City Running
/


Runningtours 

 

Nieuw in Groningen, het Groninger Forum, vanaf 29 november 17:00 geopend voor alle Groningers, dus ook voor Groningen City Running deelnemers. 

Daarom vanaf 1 december running tours met speciaal aandacht voor het nieuwe Groninger Forum. Ga met ons mee en ontdek dit spraakmakende nieuwe gebouw waarin veel culturele functies samenkomen, en bekijk Groningen met ons vanaf het dakterras op 45 meter hoogte.  • IMG_4176
  • IMG_4177_1
  • IMG_4202
  • 52c568e8-66d2-4319-b79b-f1695952ae30
  • e550b250-0baf-4373-9de2-bd57407b4995


Wij bieden de volgende Tours aan:


- City Tour 


- City Tour +


- City Tour ++


- Custom made City Tour


- City Tour WandelenCity tour

Deze 7 kilometer lange City Tour neemt de gids je mee langs  de mooiste en bekendste bezienswaardigheden van de stad Groningen, ook langs  de bekende en minder bekende plekken in het centrum.  Natuurlijk neemt de gids je ook mee langs de Martinitoren en gaan we door het Forum naar het dak voor een prachtig uitzicht over de stad. Daarnaast krijg je  ook een paar  verrassend mooie gasthofjes zien.  


City Tour  + 

Deze 12 kilometer lange City Tour Extra is gelijk aan de bovenstaande tour, maar de gids neemt je ook mee door het Noorderplantsoen.  Het park ligt op de plaats waar in de 17e eeuw de verdedigingswallen van de stad werden gebouwd en is geopend in 1880. De grachten zijn vervangen door vier vijvers en op de plaats waar de wallen stonden, ligt nu een park in Engelse stijl met hoogteverschillen. Het Noorderplantsoen is in 1971 in zijn geheel aangewezen als rijksmonument. Ook het paviljoen en de muziekkoepel worden beschermd als rijksmonument.


City Tour  ++

Deze 15 kilometer lange City Tour Extra is gelijk aan de bovenstaande tour, maar de gids neemt je ook mee naar het Europapark. Dit park is volop in ontwikkeling en  bevat o.a. de Mediacentrale, waar vroeger eerst de Helpman elektrciteitscentrale en later de Hunzecentrale, met "de 5 pijpen" stonden. Waar je ook een rondje om het Euroborg stadion gaat, de thuishaven van de FC Groningen. Je wordt ook meegenomen naar de Helperlinie, een oude verdedigingslinie, waarvan onlangs nog resten zijn blootgelegd. Deze linie werd rond 1700 gebouwd om Groningen te beschermen. Eerder had "Bommen Berend" de Bisschop van Münster, vanaf hier op de Kemkensberg, Groningen veelvuldig gebombardeerd.  Daarom werd deze "berg" welke deel uitmaakte van de Hondsrug later afgegraven. Het einde van het "beleg" wordt elk jaar nog gevierd tijdens het "Gronings ontzet". 

Op de voormalig Kemkensberg staat nu het DUO gebouw,  het in de volksmond genaamde "cruiseschip". Dit 92 meter hoge gebouw waar de Dienst Uitvoering Onderwijs en de belastingdienst gevestigd zijn. Ook ga je langs de Dr. S. van Mesdagkliniek, het forensisch psychiatrisch centrum, de voormalige gevangenis.


Custom Made Tour City Tour


In een Custom Made City Tour bepaal je zelf wat je wilt zien van de stad, te denken valt aan: de parken, architectuur (Amsterdamse school), stadsbrouwerijen, je oude woonbuurt, enz. enz. Ook de lengte van de tour kan in overleg bepaald worden.  Ook is het mogelijk om een Tour van 25 kilometer te boeken, dan kun je een groot gedeelte van de stad zien, waaronder de Zernike Campus, waar delen van de Rijksuniversiteit, de Hanzehogeschool en meerdere bedrijven, waaronder ook de Energy Academy Europe gevestigd is. Ook is hier in 2016 het meest duurzame onderwijsgebouw van Nederland gebouwd. Eerder huurde Google hier ook nog een groot data centrum voor het naar de Eemshaven vertrok. Verder gaat deze Tour langs de Reitdiephaven, Gasunie gebouw en nog veel meer. Dit bijvoorbeeld als duurloop ter voorbereiding op een marathon.


City Tour Wandelen

Deze 7 kilometer lange City Tour neemt de gids je mee langs  de mooiste en bekendste bezienswaardigheden van Groningen, ook langs  de bekende en minder bekende plekken in het centrum. Natuurlijk neemt de gids je mee langs de Martinitoren en laat je ook een paar  verrassend mooie gasthofjes zien. 


De Groningen City Running Tours starten bij voorkeur op vrijdag- zaterdag- of zondagmorgen om 09:30, andere dagen en tijden in overleg. 

Happen en stappen.

Sinds kort bestaat de mogelijkheid om een happen en stappen City Tour te doen. Tijdens deze wandeltocht door de binnenstad worden naast het wandelen ook verschillende sfeervolle eetgelegenheden  aangedaan, ook kan er een bierproeverij en een rondtocht aan de tocht toegevoegd worden. Informeer naar de prijzen en de mogelijkheden.

Om het milieu te sparen worden er geen waterflesjes weggegeven. Om goed gehydrateerd te blijven neem je zelf een bidon met water mee. De bidon kan onderweg op verschillende plekken bijgevuld worden. Er staan in Groningen op verschillende plaatsen  water tappunten. 
Prijzen en afstanden: 

                   

Reserveer nu !


Start en finish, bij DOT Groningen. 

DOT is een multifunctionele en creatieve (ontmoetings)plek, tevens gastrobar en 3D Dome theater, gelegen in het gezellige Ebbingekwartier. 

Adres: Vrydemalaan 2, 9713 WS  Groningen


In overleg  kan ook een andere start en finish plaats gekozen worden. 

Hotelgasten kunnen in overleg  ook vanaf hun hotel opgehaald worden en daar starten en finishen, mits het hotel in het centrum ligt of niet al te ver erbuiten. 

start locatie

 

Parkeren: